SEO Optimizasyonun Altın Kuralı

AnasayfaBlogSEO Optimizasyonun Altın Kuralı
SEO Optimizasyonun Altın Kuralı

Türkçede “Arama Motoru Optimizasyonu” veya SEO olarak bilinen tabir İngilizcede “Search Engine Optimization” açılımının kısaltmasıdır. SEO optimizasyonu, web sitelerinin özgün içerik çalışmalarıyla rakiplerinden sıyrılarak arama motorlarında üst sıralara çıkmasını ifade eder. Dijital rekabet hedef kitleye en hızlı ve etkili şekilde ulaşmayı gerektirdiği için markalar, girişimler, hizmet sağlayıcılar, hedef kitleye hitap edenler, satış yapanlar, e-ticaret ile uğraşanlar web sitelerinde SEO uyumlu yayın akışıyla kullanıcılarına faydalı içerikler sunarak değer verir. SEO odaklı içerik üretmek, anahtar kelimeleri öne çıkartmak, kullanıcıların işine yarayacak arama gruplarına yönelik bilgi dolu içerikler hazırlamak SEO rekabetinde bir adım önde olmayı sağlar. SEO hem görünürlüğü hem de satış hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırır.   

Özgün İçerik Nedir? Neden Önemlidir?

Özgün içerik hiçbir şekilde başka sitelerden ya da kaynaklardan bilgi içermeyen, tamamen yeni cümlelerden hazırlanmış anlamlı, okunaklı, yazım ve imla açısından hata barındırmayan, başka hiçbir yerde yayınlanmamış kaliteli metinlerdir. SEO uyumlu özgün içerik önemli bir konu çünkü arama motorlarında binlerce, milyonlarca web sitesi sıralanır. Kullanıcılar arama motorunda bir bilgiyi ya da ürünü aradığında arama motoru robotları en faydalı, en kaliteli içeriği ayrıştırarak kullanıcının önüne çıkarır. SEO hizmeti kullanıcılara değer katacak içerik planı ile hedef odaklı bir çalışma sağlar, arama motoru sonuçlarında daha görünür olmaya yardımcı olur. Marka değerini artırmak, ticari hedeflere kalıcı olarak ulaşmak, hedef kitleyi büyütmek, rekabet gücünü desteklemek ve en önemlisi kullanıcılara değer veren içerik üretmek için SEO uyumlu özgün içerik önem taşır.  

SEO Uyumlu Özgün İçerik Nasıl Yazılır?

SEO optimizasyonu sürekli yenilenen ve güncellenen bir algoritmaya karşı yapılır. Asla sabit bir strateji bulunmaz, içerikler her seferinde en güncel algoritma baz alınarak hazırlanır. İşbu sebeple SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun yanıtı değişkendir. Ancak kesin olan şey şu ki algoritma ne kadar değişirse değişsin her zaman “özgün, kaliteli, değer katan, kullanıcılara fayda sağlayan” içerikler SEO çalışmalarında kıymetlidir.

SEO uyumlu makale yazımında dikkat edilecek hususlar şöyledir;

  • İçeriklerde giriş, gelişme, sonuç gibi temel ayrımlar bulunmalıdır. Kullanıcılar içeriği okurken anlamlı bir bütün görmelidir.
  • SEO uyumlu makale belli bir kelime sayısında yazılabilir. Çoğu zaman alt sınır bulunur, bu kelime sınırı kapsamında öncü anahtar kelimeler kullanılır. Metin yazılırken kelime sayısını doldurmak amacıyla anlamsız ya da kendini tekrar eden cümleler kullanılmamalıdır. Arama motorları en nihayetinde “kullanıcıya faydalı içerik” akışına önem verir, öne çıkarır.
  • İçeriklerde imla – yazım hatalarının olmaması gerekir.
  • İçerikler her zaman görsel anlamda okunaklı olmalıdır. Ana başlık ve girişle birlikte yazı bütününde paragraflar, ara başlıklar, maddelemeler kullanılarak yazının okunabilirliği artırılmalıdır.
  • İçerikte alıntı, bilimsel veri kullanılacaksa eğer mutlaka kaynak belirtilerek referans gösterilmelidir.
  • Üslup her zaman özgünlüğü belirler, web sitenin hedef kitlesine ve hizmet içeriğine göre üslup belirlenmelidir.
  • İçerikler görsellerle desteklenmelidir. Görsellerde tıpkı içeriklerde olduğu gibi anahtar kelimeler, alt açıklamalar kullanılmalıdır.
  • Site içi link bağlantıları hem siteye hem kullanıcılara katkı sağlar, sitede geçirilen zamanı da olumlu etkiler. Birbiriyle ilgili içeriklerde mutlaka linkleme yapılmalıdır.
  • Anahtar kelimeler ile birlikte semantik arama eğilimine karşı anlamsal kelimeler de metinlerde geçirilmelidir.
  • İçerikler ne ile ilgili olursa olsun mutlaka bilgi vermeli, fayda sağlamalıdır. Kullanıcı o metinde sadece konuyla ilgili anahtar kelime görmemelidir. Anahtar kelime geçsin, yazının anlamı önemli değil düşüncesi asla güdülmemelidir.

Özgün İçerik ve SEO Çalışmasının Web Siteye Faydaları Nedir?

SEO çalışmaları web sitelerinin stratejik rol haritasını belirler, üstünlük kazanmaya yardımcı olur. SEO uyumlu özgün makaleler, kapsamlı seo optimizasyonu ile belli bir ivme kazanılır.  

  • Organik ziyaretçi akışını yükseltir.
  • Arama motorlarında yükselmeyi sağlar.
  • Rekabet gücünü artırır.
  • Reklam bütçelerini düşürebilir.
  • Uzun vadede kalıcı etkiler kazandırır.
  • Görsel aramalarda öne çıkmayı sağlar.
  • Hedef kitlenin büyümesini sağlar.
  • Lokal çalışmalarla daha çok kişiye ulaştırır.
  • Sitenin pagerank değerini artırır, reklam almaya yardımcı olur.

SEO planlamaları düzenli ve hedef odaklı gerçekleştirildiğinde sitedeki değişim sayılarla, satış sonuçlarıyla kendini göstermeye başlar. SEO süreklilik gerektiren çalışmalar bütünüdür. Bu yüzden sürekliliği sağlamak ve profesyonel destekle ilerlemek sonuç getirir.

Bize Ulaşın
Sugözü Mah. Sugözü Cad. No: 113 Alanya /ANTALYA
Bizi Takip Edin
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın.
Haberler & Duyurular
VIP Demaks Transfer Bizi Tercih Etti
20 yılı aşkın bir taşımacılık hizmetinin verdiği tecrübeyle, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi popüler destinasyonlarda faal ...
Sürrealist Web Tasarım & Yazılım © 2012 - 2024  Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.