10 Adımda E-Mail Marketing

AnasayfaBlog10 Adımda E-Mail Marketing
10 Adımda E-Mail Marketing

Web marketing türlerinden biri olan toplu e-mail gönderimi hiç şüphesiz şirket ve markalar tarafından en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Etkili bir e-mail marketing'in aşamalarını, adım adım paylaşmak istiyoruz.

  1. Doğru insanlara ulaşın
    İzin alarak oluşturduğunuz e-mail listesi size her zaman en iyi sonucu verecektir. Göndermiş olduğunuz içerik onların ilgi alanına yönelik olacağı için bu onların daha çok dikkatini çekebilecektir.
  2. Abonelerinizi tanıyın
    Listenizdeki aboneleri tanımlamak ve benzer ilgi alanlarına sahip aboneleri gruplandırmanızda çok fayda vardır. Her bir gruba hitap edebilecek özel içerikli mailler yollamak çok daha isabetli olacaktır.
  3. Doğru adımlar atın
    E-mail yollama konusunda kötü bir şöhrete sahip olmamalısınız. Aynı taslak maili defalarca kullanmamalısınız. Sahte mail hesapları kullanmamaya, aynı zaman diliminde ard arda mail atıp spame düşmemeye gayret edin.
  4. Mobil cihazlara uygun e-mail taslakları oluşturun
    Mailinizin görseli için yüksek kalitede resimler seçmelisiniz. Reklamınızın sade ve etkileyici olmasına özen gösterin. Maillerinizin mobil ekranlarda da okunaklı ve güzel görünür olmasını sağlayın.
  5. Çekici başlıklar kullanın
    Abonelerin mail kutularında göreceği ilk şey mail başlığıdır. Ve bunun da dikkat çekici olması çok önemlidir. Başlıklarınız içerikle alakalı ve merak uyandırıcı olmalıdır.
  6. Test edin
    Taslağınızı oluşturduktan sonra hemen toplu maile başlamayın. İlk önce birkaç küçük gruba gönderip mailinizin etkisini ve ne kadar geri dönüş alıp almadığınıza dair testler yapmalısınız.
  7. Doğru zamanda mail atın
    Toplu mail gönderiminizi en doğru zamanda yapın. Kullanıcıların en çok hangi gün ve saat dilimlerinde internete girdiğini ve mail kutularını kontrol edebilecekleri zamanları da göz önünde bulundurmalısınız.
  8. Düzenli aralıklarla gönderin
    Mail gönderim periyotlarınızı çok geniş tutmayın. En az 90 günde bir mail atarak listedekilerle aranızı güncel tutmalısınız.
  9. Spamden uzak durun
    Abonelerinizin “spami rapor et” tuşuna basmalarını istemiyorsanız “abonelikten çık” linkinin belirgin olmasına ve kolay görülebilen bir yerde olmasına dikkat edin.
  10. Profesyonellerle ortak çalışın
    Kullanmış olduğunuz e-mail adresinizle tpolu mail gönderimini kendi hostinginiz üzerinden yapmamalısnz. Zira hosting firmaları toplu mail gönderimine asla izin vermemektedir. Toplu mail gönderimi için ayrı hizmet veren e-mail servis sağlayıcıları (MailChimp, CakeMail, MPZMail, SendingBlue vs. gibi) ile görüşerek işletmeniz için en uygun hizmet paketini seçebilirsiniz.

Sonuç Olarak;
Web marketing türlerinden biri olan toplu e-mail gönderimi hiç şüphesiz şirket ve markalar tarafından en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Mail içeriğinin dikkat çekici olması ve doğru zamanda, doğru kişilere ulaşması şirketler için çok daha başarılı geri dönüşler sağlamaktadır. Sosyal medya pazarlama, web marketing konularının genelinde olduğu gibi, toplu e-mail gönderimi konusunda da profesyonellerle ortak çalışmak şirketiniz için çok daha yararlı olabilmektedir. Sürrealist Web Tasarım & Yazılım sosyal medya ve web marketing konusundaki uzman tecrübeleriyle size bu konuda yardımcı olabilecek ve markanızı internet ortamında daha tanınır hale getirecektir. Bize hemen başvurun, web dünyasına siz de katılın!

Bize Ulaşın
Sugözü Mah. Sugözü Cad. No: 113 Alanya /ANTALYA
Bizi Takip Edin
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın.
Haberler & Duyurular
VIP Demaks Transfer Bizi Tercih Etti
20 yılı aşkın bir taşımacılık hizmetinin verdiği tecrübeyle, İstanbul, İzmir, Antalya ve Bodrum gibi popüler destinasyonlarda faal ...
Sürrealist Web Tasarım & Yazılım © 2012 - 2024  Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.